Pred nama je najvažniji dan za sve hrvatske boksače.

Maks.S. April 23, 2019

Ovogodišnje je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u boksu možda i najvažniji dan za svakog boksača u ovoj godini.

Od 25. travnja do 28. travnja 2019. u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu (Paviljon 18) očekuje nas spektakl godine, očekuje nas borba svakog pojedinca za titulu prvaka Hrvatske u kategoriji seniora. U tih četiri dana svaki će sportaš  nastojati pokazati svoje znanje, ali i formu kako bi postao prvak u izrazito velikoj konkurenciji najboljih hrvatskih boksača.

Konkurencija je zaista jaka, a to pokazuje činjenica da u ring ulaze osvajači europskih, svjetskih i olimpijskih odličja, a svatko od njih ima želju pokazati svoje vještine, mogućnosti i spremnost.

Iako sa strane često vidimo dva borca u ringu, sve ovo neće to bit lak posao ni za njihove trenere, fizioterapeute i članove stručnog stožera koji će neumorno raditi kako bi njihovi sportaši pokazali svoje kvalitete do samoga kraja, do prvaka Hrvatske u boksu.

 Velik je ulog u igri, a kad se začuje gong povratka nema, jer samo jedan može pobjediti.

Ove je godine ljestvica podignuta malo više jer se radi o predolimpijskoj godini koja prvaka Hrvatske vodi na dodatne kvalifikacije te mogućnosti ostvarenje sna svakog sportaša i nastupa na Olimpijskim igrama u Tokyu. Možda smo malo  predaleko otišli ovog trena sa ciljevima jer puno je tu natjecanja i kvalifikacija do Tokya, ali prvo i najvažnije započinje već ovoga četvrtka.

Nakon prijava i uspješno odrađene vage moći ćemo sa sigurnošću reći tko boksa dok zasad možemo samo nagađati; od braće Filipi, Tonija i Bepa, Luke Pratljačića, Jure Babića, Zvonimira Rebolja, Marka Miluna, Mihaela Jugovića, Petra Cetinića, Marka Zeljka, Alena Babića, Frana Hodaka, Mateja Uremovića, Đanija Barbira, Erika Pijetraja, Mladena Sobjeslavskog, Matea Komadine, Filipa Poturovića, braće Plantić, Luke i Damira, Branimira Lovrena, Josipa Biletića, Mate Rudana i ostalih drugih sportaša koji sigurno žele pokazati svoju kvalitetu.

Popis je zaista dug, a na tronu u svakoj kategoriji može biti samo onaj koji pokaže najviše.

Uz malo sportske sreće bez sudačkih grešaka, možemo očekivati možda najjače prvenstvo u zadnjih nekoliko godina.

Raspored borbi:

Četvrtak : Eliminacije od 15:00 h

Petak : Četvrtfinale od 13:00 h

Subota : Polufinale od 13:00 h

Nedjelja: FINALE od 13:00 h


Službeni povjerenik: Ante Vičević


Službeni kontrolor: Marko Marović

Ne propustite rezervirati svoje mjesto na vrijeme, jer kada se čuje prvi zvuk zvona u Zagrebačkom boksačkom centru svi će tražiti mjesto više.Share This