Sjajne vijesti dolaze nam iz Vojvodine!

Administrator March 05, 2021

Sjajne vijesti dolaze nam iz Vojvodine!

U finalnom meču 38. Vojvođanske zlatne rukavice, inače najjačem turniru u ovom djelu Europe za mlađe dobne skupine, točnije do 18 godina, naš reprezentativac Kristijan Duje Gaćina ostvario je veliku pobjedu nad predstavnikom Srbije.  

„Prije svega jako sam sretan i ponosan što sam obukao dres Hrvatske reprezentacije i mislim da je ovaj turnir jako dobra odskočna daska za Europsko prvenstvo. Ovim smo turnirom pokazali i da sjajno radimo u boksačkom klubu Gladijator na što sam također ponosan.“ 

Kristijan je u finalu uvjerljivo na bodove pobijedio reprezentatica Srbije, a s obzirom na to da su se borili pred njegovom publikom, to nije bio nimalo lagan zadatak.  

„Njegov sudac, njegova publika, ali unatoč svemu uspio sam uzeti zlato za Hrvatsku i potvrditi da sam spreman boriti se za medalju na predstojećem Europskom prvenstvu u Budvi!“ 

Kristijan Duje Gaćina zlato je osvojio u kategoriji do 91 kg, a vodio ga je naš Bruno Knježević koji je pokazao veliko znanje u vođenju naši sportaša do pobjeda.

"Izrazito sam ponosan na našeg Duju koji je odradio težak meć protiv domaćina i ostvario pobjedu, vjerujem da se uz daljnji rad može očekivati i više od nas. Sve ovo je pokazatelj dobrog rada u našem klubu, a za sve je vrlo bitno zajedništvo koje nas dovodi do osvajanja najsjanijih medalja."

Treba napomenuti kako su i drugi reprezentativci uz našeg Duju ostvarili pobjede u finalima i okitili se najsjajnijim medaljama: prvi je pobjedu ostvario Petar Krešimir Knežević iz BK Sveti Krševan iz Zadra u kategoriji do 69 kg, zatim je Duje do 91kg nastavio niz da bi na kraju predstavnik BK Bandoga Josip Ćorić, koji se borio u superteškoj kategoriji odnosno iznad 91 kg uz vodstvo trenera Nenada Mitrovića i Brune Knježevića osvojio treće zlato za Hrvatsku.

Nadamo se da će se naši dečki s predstojećeg Europskog prvenstva vratiti s istom medaljom koju su osvojili u Vojvodini. 

Share This