Jednoglasne pobjede i nokauti obilježili su prvi dan seniorskog Prvenstva Hrvatske

Sara April 26, 2019

Današnjim danom počelo je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u boksu. Boksači su popunjenim tribinama pružili atraktivne prizore, a gledatelji su imali priliku gledati čak 11 borba. U kategoriji do 75 kg pobjedu su, jednoglasnom odlukom sudaca, odnijeli Nino Knežević (BK Rijeka), Luka Lozo (BK Sesvete), Luka Kordić (BK Split) dok je Hrvoje Ćibarić (BK Leonardo) pobjedu izborio prekidom u prvoj rundi. U kategoriji do 81 kg, dva su crvena i jedan plavi kut slavili.

Oni crveni, Dekaris Galjanić Pavao (BK Leonardo) i Dorijan Grlić (ARZ), zasluženo su pobjedili odlukom sva tri sudca. Plavi kut predstavljao je Nikica Radonić (SPL) koji je izdominirao svojeg protivnika u sve tri runde.

Ipak, najatraktivnija, superteška kategorija, navijačima i ljubiteljima boksa pružila je upravo takve prizore. Marko Milun (BK Leonardo) odnio je još jednu pobjedu, ali vrlo tijesnu jer je odličan Ivan Brnić (BK Grom) pružio nevjerojatan meč u prve dvije runde dok mu je u trečoj rundi falilo forme kako bi nastavio niz. Deveta borba završila je prekidom u prvoj rundi, a prekid je izazvao atraktivan aperkat superteškaša Jure Babića (BK Gladijator) koji je od prvog trenutka preuzeo sigurnu dominacija u ringu. Ante Verunica (REB) je još jedan u nizu od jednoglasnih pobjednika, a za kraj, Luka Pratljačić (BK Osijek) odnosi pobjedu prekidom u trećoj ruundi.


Prvi dan Prvenstva obilježile su jednoglasne odluke sudaca, prekidi u rundama i popunjene tribine Zagrebačkog boksačkog centra na Velesajmu.

Share This