Kada obuku svoje kimono i izađu na borilište jednostavno oni više nisu djeca

Info Gladijator February 17, 2020

Iza naših judaša je izrazito uspješna subota sa pregršt osvojenih medalja za naš klub i nekim novim prijateljstvima. 
Naravno svi volimo kada naši sportaši pobjeđuju, ali ipak neko novo prijateljstvo i provedena subota u zdravoj sportskoj atmosferi je najveće bogatstvo za svako dijete.

Vratimo se mi našim rezultatima, jer svi znamo da je sport najbitnija glavna stvar u životu djeteta uz obrazovanje naravno. Iako na prvi pogled kada ih sretnemo na ulici pomislimo; "Ah to su još djeca", ali na drugi pogled; kada obuku svoje kimono i izađu na borilište jednostavno oni više nisu djeca, oni su poput Transformera, ma jednostavno oni su pravi Gladijatori koji ostavljaju svoj zadnji atom snage na borilištu kako bi ostvarili pobjedu. Nakon svega toga kad rezimirate sve pobjede i poraze oni stvaraju jednu obiteljsku atmosferu koja dovodi do pobjeda, a ovog vikenda ih ima puno jer smo nastupali na dva turnira.

Prva najmlađa ekipa Gladijatora nastupila je na Profectus Cupu u Samoboru, gdje su se okitili sa devet medalja, a najboljom natjecateljicom u svom uzrastu proglašena je Pia Kale.
Ovo je veliko priznanje i nagrada za sav trud za našu mladu sportašicu i za trenere koji su ju pratili.

U8 -1.mjesto osvojili su : Patrik Leši i Pia Kale, 2.mjesto osvojio je Daniel Zelanto, 3.mjesto osvojili su: Luka Azinović i Filip Roso,

U10 -1.mjesto osvojila je Petra Kale, 2.mjesto osvojila je Ariana Stipić, 3.mjesto osvojili su: Neo Carević i Tadej Bakula, 5.mjesto osvojio je Borna Sekulić Čeliković, dok je na žalost Nea Šafranić ostala bez plasmana.

U12 1.mjesto osvojio je Toma Koban Latin

Drugi dio naših natjecatelja, ipak malo iskusniji sa većim brojem medalja u svojim riznicama nastupili su u Sloveniji na međunarodnom turniru Guštanj Open.
Ovo je ekipa na koju smo svi već naučili da osvajaju medalje, dok izazov svega i pokazatelj zahtjevnog posla koji ovi sportaši rade je trenutak kada poneki pojedinac odskoči i otvari zavidan rezultat.
Oni djeluju kao ekipa, ali bore se kao pojedinci, a ovoga puta najbolji pojedinac je bio Andrija Tomić koji je proglašen najboljim borcem sa osvojene dvije zlatne medalje u dvije uzrasne skupine. 

Uvijek sigurna Vita Hudika osvojila je zlato, Nika Glavina osvojila je srebro, Hadži-Veljković osvojio je broncu u svojoj kategoriji.
Koliko je ovo težak turnir govori i podatak da je naš redoviti osvajač medalja Josip Havranek u polufinalu izgubio za 3.mjesto, dok je Ivan Ačkar imao dvije teske borbe i obje nazalost izgubio.

Možemo biti izrazito ponosni na sve naše sportaše, ali i na pojedince koji su iskočili, dok je ključan dio uspjeha cjelokupnog tima za koji je svaki pojedinac dao svoj doprinos.
Iako su pojedinačno osvajali i gubili, na kraju su to sve ostvarili zajedno, kao Gladijato tim, kao jedna cjelina koja djeluje prema glavnom cilju, a to je zajedništvo.

 

Postani i ti Gladijator.

 

#jasamgladijator

Share This