Toni FIlipi postao prvak Grand Prix Zagreba

Maks.S November 12, 2019

Završili je prvo izdanje pozivnog turnira Grand Prix Zagreb turnira koji je okupilo deset svjetskih reprezentacija pred prepunom dvoranom Zagrebačkog boksačkog centra na Velesajmu.

 

Danas se je tražilo mjesto više jer u Finalu su bila čak tri Hrvatska predstavnika Luka Plantić <81 u srednjoj kategoriji, Luka Pratljačić >91 u super teškoj kategoriji i naš Toni Filipi >91 u teškoj kategoriji.

Sva tri borca su na krilima publike zasluženo slavili protiv svojih protivnika, a dodajmo kako je Luka Pratljačić natjerao protivnički kut da baci ručnik nakon silovitih serija udaraca koje su sjele na glavu protivnika.

Najponosnij možemo bit na našeg Tonia koj je odradio tri teške borbe do zlatne medalje uz konstantne savjete iz kuta od trenera Tome Kadić, jednostavno Filipi nije dopustio protivnicima da nametnu svoj ritam i zasluženo je postao prvak prvog izdanja Grand Prix Zagreba.


"Ukrainac je bio nezgodan protivnik, ali na krilima publike jednostavno nije imao šanse. Hvala svim Gladijatorima i navijačima što su nas došli podržati. Čestitam i mojim reprezentativnim kolegama na pobjedi." u jednom dahu prokomentirao je FIlipi i nastavio.

"Sezona je bila zaista duga  ovo je jednostavno kruna za kraj godine, radili smo zaista puno i sretan sam zbog ovog zlata. Iako obično naša natjecateljska sezona započinje u rujnu i završava u lipnju ova godina je bila radna i duga, praktički smo spojili dvije sezone u jednu radi rasporeda natjecanja.Sljedeće godine slijede kvalifikacije za Olimpijske igre i tu moram biti najspremiji" dodao je FIlipi i nastavio slaviti sa svim okupljenim gledateljima.

upitali smo i trenera Tomu Kadića dali je zadovoljan:

"Dali sam zadovoljan i nisam, ali dali sam sretan jesam. Bit ću zadovoljan kada osvojimo Olimpijsko zlato, a do tada nas čeka još puno posla. Ovo je dobra motivacija za dalje jer smo pobijedili zaista opasne borce, ali imamo još puno stavi za odraditi. Sada Tonia čeka odmor i zatim krećemo sa ciklusom priprema za OI, vjerujem da će mu se najviše svidjeti odmor nakon ove duge godine, ali naša sezona je tek počela. Hvala svima na podršci bez vas ovo bi bilo puno teže, hvala i mojim kolegama Bruni Knježeviću i Mateju Šimecu na pomoći u kutu."

Zagreb je dobio jednu priredbu koja je dovela velik broj zaljubljenika u boksački centar, a Hrvatska je dobila tri prvaka turnira koji je već u prvom izdanju jedan od najjačih u regiji.

Snimku finalnih borbi možete pogledati ovdje 

 


Foto by Dominik Bilogravić

 

Share This