Ova subota bila je prva subota nakon dugo vremena koja je značila nastavak Gladijator lige

Maks.S September 20, 2020

Nakon povratka u dvorane nakon pauze uzrokovane pandemijom Covid- 19 jedan od prvih upita naših članova bio je: "Kada se nastavlja Gladijator liga". ,što je pokazalo da želja za sportskim nadmetanjem i usavršavanjem nikada ne jenjava u onima koji žele napredovati i ostvariti više. Želja je ključan segment ostvarivanja svih rezultata i životnih dostignuća, a ključan segment je određivanje ciljeva za koje nam treba pravilna baza znanja.

Prošlo je više od 7. mjeseci od kada su naši članovi zadnji puta ušli u ring te isprobali svoje mogućnosti unutar Gladijator lige, a sve ovo isčekivanje poticalo je sve više i više želju za novim-starim izazovima.

Nakon upita o nastavku lige došao je segment kada je uprava našeg kluba trebala odlučiti kada bi bio idealan trenutak da nastavimo ligu, koji su rasporedi najbolji i kako sve složiti da bude prema pravilima. Za to nije dugo trebalo čekati, te je donesena odluka kako će se liga nastaviti 19.09.2020. u izoliranim uvjetima sukladno svim mjerilima i pravilima unutar našeg kluba.Ova subota bila je prva subota nakon dugo vremena koja je značila nastavak Gladijator lige, jednostavno ova subota je bila dan koji su svi dugo isčekivali.

Već nakon prvoga dana nakon što su otvorene prijave naši treneri su shvatili da je ova liga zaista ono što naši članovi žele, vole i isčekuju. Svi već znamo da je Gladijator sparing liga osmišljena u svrhu tesiranja sposobnosti naših sportaša, upotpunjavanja ambicija rekreativaca, te unaprijeđivanja psiho-fizičkog aspekta svih svih naši članova, dok je najvažniji faktor ostvarivanje zajedništva između svih sudionika.

Prošlo je nekoliko dana, stigao je dan odluke, subotnje jutro bilo je ispred naših članova, u dvorani se je okupilo 29 sudionika svih dobnih skupina koji su nakon kratkog pozdravnog govora našeg trenera Tome Kadića bili upoznati sa svim pravilima.

Prije početka svi sudionici su morali odraditi vaganje kako bi naš stručni stožer u sastavu Matej Šimec, Bruno Knježević i Tomo Kadić mogao sastaviti raspored borbi prema pravilniku Gladijator lige.(Pravilnik lige je definiran na način da se parovi sastavljaju prema težinskoj kategoriji i razini znanja, a razine znanja moraju polagati tokom godine za koje svaki član dobiva diblomu i određeni status). Sudac u ringu je bio naš trener Marko Deša koji ujedno uz trenersko znanje ima dugogodišnje sudačko iskustvo na svim svjetskim borilištima u Kickboxingu(Semi contact, Light contact, Kick light, Full contact, Low kick, K-1)

2.Kolo Gladiajtor lige okupilo je čak 16. parova različitih dobnih i težinskih kategorija.

Prvi u ring ulaze ml.kadeti Antonio Popivaoda i Leonardo Kovać koji već u samom startu pokazuju svu raskoš boksačke tehnike, da bi već u drugom susretu u istom ritmu nastavili Vito Ćićić i Ivor Đikić koji su odradili jedan od najljepših susreta između mlađih dobnih skupine te je na kraju lige Ivor Đikić zasluženo izabran za najboljeg tehničara 2. kola. Najveću seznaciju mogli smo vidjeti već u trećem susretu, to je bio susret koji je oduševio sve naše članove i sudionike bez obzira na dob, bio je to susret dvije djevojke koje su pokazale više nego što se je moglo očekivati s obzirom na njihovo stečeno znanje. Ovaj susret nakon svih 16 borbi zasluženo je odnio titulu najborbenijeg para, a to su zaslužile Chiara Matijević i Lana Vađon.

Iza cura u ringu su se izmjenjivali parovi kadeta, juniora, ml,seniora i svaki par je na neki svoj način pokazao svoj napredak, ali još bitnije od svega nakon svakog susreta bez obzira na pobjednu ili poraz svi su stekli jednu ogromnu količinu sigurnosti koje će ima pomoći da što lakše stignu do novih uspjeha. Velika večina sudionika po prvi puta je sudjelovala u Gladijator lizi i svaki par je bio zanimljiv na svoj način, ali največi utisak na sve okupljene ostavili su okrašaj između Franca Jerkovića i Filipa Mumleka. Kroz sve tri runde sve je prštalo od kretanja, udaraca, obrana, jednostavno ritam borbe i sam tempo je bio zaista velik, slobodno moežemo reći da od ovog para možemo puno očekivati na svim službenim natejcanjima diljem Hrvatske. Na samom kraju došao je trenutak odluke, došao je trunatak koji su obojica isčekivali, ali ovoga puta sa 473 naspram 242 boda bio je bolji Franco Jerković koji je ujedno proglašen i za najboljeg boksača 2.kola.

 Do sada smo već uživali u borbama Gačine, Tenđere, Jerkovića, Mumleka, Landripeta, Šugića, na samom kraju, kako bi se reklo šećer na kraju, doša je red na okrašaj između prošlogodišnjeg prvaka lige Valenta Kruheka i debitanta u Gladijator lizi Frana Vrdoljaka. Iako je Fran debitant u lizi od njega se očekuje više u budućnosti, ali ovoga puta pobjedu je odnio iskusni Kruhek koristio je dužinu svojih ruku kako bi kontrolirao borbu kroz sve tri runde. U jednom trenutku sudac je nakon dobre serije Vrdoljaka morao brojati Kruheku, ali Vrdoljak to nije iskoristio u svoju korist te je Kruhek vrijedno sakupljao bodove do samoga kraja koji su mu osigurali pobjedu.

Možemo biti zadovoljni viđenim od naših članova i sa velikim nestrpljenjem isčekujemo 3. kolo koje će donijeti nove pobjednike, ali i nešto više znanja kod naših sudionika.

Pobjednik 2.kola Franco Jerković prima zasluženu nagradu od naših sponzora od našeg trenra Tome Kadića.

Zahvaljujemo se svim našim pratiteljima i donatorima koji su nam pomogli kako bi naša klubska liga zaživjela između naših članova.

Zajedno smo jači.

Share This