Toni FIlipi iznenadio Jordanca

Maks.S November 08, 2019

Velika Pobjedaaaaaaa u izrazito teškoj borbi protiv reprezentativca Jordana koji je zauzeo 5. mjesto na zadnjem Svjetskom prvenstvu i 5. mjesto na Olimpijskim igrama u Riju.Toni je nakon nepravilnog udarca u potiljk i brojanja od strane suca koji je zadobio pred kraj prve runde, odlučno krenuo dalje te je u sljedeće dvije okrenuo borbu u svoju korist i zasluženo slavio u polufinalnom.


" target="_blank">

Nakon pobjede Toni nam je u jednom dahu prokomentirao borbu:

"Ponosan sam na ovu pobjedu koja je korak više za mene i moj tim protiv ovakvog neugodnog borca, zaista on je krenuo ofenzivno dok sam ja kontrolirao borbu jednostavno primio sam udarac u potiljak nakon čega mi je sudac brojao i samim time sam gubio prvu rundu. Od druge runde moj trener je promijenio taktiku i krenuli smo u našem ritmu kroz koji smo se nametnuli i ostvarili ovu veliku pobjedu. Hvala svima na podršci.


Što o svemu misli trener Tomo Kadić:

"Toni je pokazao da je njegovo mjesto u vrhu i ovo je velika pobjeda za nas. Borba nije bila neka lijepa, ali tako ni ne može biti protiv ovakvog borca koji ide na sve ili ništa, a mi smo se nametnuli nakon što smo promijenili taktiku. Ponosan sam na Tonia i na sve navijače, dođite nas sutra bodriti u finalu do zlata".

Sutrašnje finale počinje od 20:00h u Zagrebačkom boksačkom centru, a Tonia očekuje predstavnik Ukrajine koji je u izjednačenom meču pobijedio predstavnika Rusije koji je dan prije u bliskoj borbi podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Zvonimira Rebolja.


Dodajmo kako je ovo prvi u nizu Grand Prix Zagreba, kao jedan od najtežih turnira u regiji sa fondom od 16 000 eura za najbolje borce.

Share This