Gladijatorskom snagom protiv korone - Kristijan Duje Gaćina

Info Gladijator April 09, 2020

Gladijatorskom snagom protiv korone - Kristijan Duje Gaćina

Korona je promijenila svakodnevicu,ali navike su pobjedničke. Dok traje trenutna globalna kriza, sportaši nikako ne smiju zapustiti svoje tijelo i radne navike. Posebno se to odnosi na naše Gladijatore, koje od početka učimo kako je briga za sebe prvi korak prema uspješnom životu. To je potrebno raditi i u trenucima kada naša dvorana nažalost zjapi prazna te dok svi čekamo da ponovno zakoračimo na tatami, zamotamo bandaže i udarimo vreću. Upravo zbog toga odlučili smo provjeriti kako naši članovi provode vrijeme, a kocka je prvo pala na ime Duje Kristijana Gaćine. Riječ je o prvaku Hrvatske za mlađe seniore u kategoriji do 91 kilograma. Osim toga, riječ je o boksaču koji se istaknup kao najbolji mlađi senior Gladijator Lige za 2018. godine te peti u ukupnom poretku. Do sada je položio prvu razinu znanja te se nada uskoro i drugoj. No, prije svega je potrebno održati formu u ovim teškim trenucima za sve nas.

"Svaki dan nastojim odraditi trening od minimalno dva sata. Osim toga kartam, trčim, šetam i provodim vrijeme uz igru na PlayStationu. Naravno, nisam zanemario niti školske obaveze", rekao nam je Duje. Dodao je nešto i o svom programu:
"Program mi se sastoji od 30 do 45 minuta 'shadow boxinga', zatim šest rundi fokusera te na kraju vježbi snage. Odradim po sto sklekova, trbušnjaka, leđnjaka, čučnjeva i na kraju marinaca. Sve završim s istezanjem."
Svjestan je kako se ne smije zapustiti ako želi nastaviti tamo gdje je stao. Upravo je on jedan od onih koji bi u bližoj budućnosti trebali biti perjanice kluba.

 

"Unatoč tome što pristup dvorani nije omogućen, ja moram nastaviti kontinuirano odrađivati treninge te svakodnevno ispravljati pogreške. Moram održati formu da bih bio spreman za sve izazove koji me čekaju u budućnosti."
Naravno, osim treninga treba pronaći vremena i za neke druge aktivnosti.
"S obitelji često kartam, a redovno pričamo, smijemo i gledamo filmove. Čak sam ih naveo da zajedno treniramo", otkrio je, a onda je dodao kako smatra da nam ovo sve može donijeti i neke pozitivne stvari:

"Nakon ovoga svega vjerujem da ćemo znati nešto više o tome kako brinuti o samom sebi i svom psihofizičkom zdravlju, ali ćemo isto tako bolje znati organizirati vrijeme. Tako bih svojih kolegama poručio da se drže uputa stručnjaka za suzbijanje COVID-19 te da redovno treniraju. Briga o sebi je vrlo važna i to posebno sada."

Zajendno smo jači.

Share This