Rezultati su se promijenili nakon 9. kola, a napetost je na vrhuncu

Maks.S December 08, 2019

Gladijator liga okupila je veliki broj rekreativaca i sportaša  koji vrijedno odvajaju svoje subote kako bi ostvarili što bolji plasman u ukupnom poretku. 


Istaknimo kako su naše sportaše u 9.kolu svojom prisutnošću podržali predsjednik Saša Lucarić, sportski direktor kluba Tomislav Lovrečki, predstavnik veterana Zdravko Žagar,a o pravilnostima tokom lige brinuli se se naši vrijedni treneri Bruno Knježević, Matej Šimec i Tomo Kadić koji je u ovom kolu preuzeo ulogu klupskog suca.
Čak 52 sudionika prodefilirala su kroz devet kola lige, poneki su samo željeli isprobati kako to izglea kad uđeš u ring, dok drugi dio sanja sportske ambicije preko lige na velikim natjecanjima, a onaj najveći dio sudjeluje kako bi se zabavili i družili sa klupskim kolegama.


Najveće iznenađenje predzadnjeg kola prezentirao je Valent Kruhek pobjedom nad Dujom Gačinom dok je Valentov konkurent za prvo mjesto Fran Golibićek imao tešku borbu protiv povratnika Svena Kartele. Borba između Golubičeka i Kartele završila je sa malim brojem bodova i tu se je otvorila prilika za Valeta koji je vrijedno sakupljao bodove protiv Gačine i tako smanjio bodovnu razliku na samo 113 bodova ispred svojeg najvećeg konkurenta za ukupnog pobjednika Frana Golubićeka koji je i dalje na vrhu sa 2445 bodova.


Pobjednik 9. kola sa najviše bodova je naša radilica Toni Vučak koji je protiv Tvrtka Lovrečkog i Tina Landrpeta sakupio 349 bodova. Najveću priliku Vučku poklonio je Landrpet svojim kasnim buđenjem i jednostavno nije bilo vremena da sakupi dovoljan broj bodova kako bi ostvario pobjedu. 
U mlađim uzrastima Ivor Đikić pobjedio je Šimuna Gačinu  sa 79 bodova razlike i zasluženo osvojio nagradu za najboljeg tehničara 9. kola Gladijator lige. Ovo je velika motivacija za Ivora koji je jedan od prvih generacija naše univerzalne sportske škole u kojoj je savladavao sve  borilačke sportove i tako stekao potrebnu bazu za daljnje usavršavanje u boksu.


Nagradu za najsčanijeg borca osvojio je početnik Zoran Ilija koji je do zadnjeg atoma snage sakupljao bodove nad Rokom Gačinom koji je ipak bio nešto rezerviraniji. Roko je uspio čak tri puta natjerati suca da broji Zoranu, ali nije zadržao kontinuitet rada da bi pobjedio te je prepustio pobjedu srčanom Iliji.
Prije finalnog 10. kola koj će se održati 21.12.2019. svoje prvo mjesto u ukupnom poredku po skupinama osigurali su Matko Stojanović u Kadetima sa 2277, Tin Landrpet u Juniorima sa 831 i Duje Gačina u ml.Seniorima sa 2209 bodova. Najveća gužva i borba do samoga kraja voditi će se među djevojkama između Rite Rožman i Tee Cvitanić, dok među seniorima veliku razliku smanjio je Valent Kruhek naspram Frana Golubičeka, u ml.kadetima Vito čićić prekočio je Leonarda Kovača i približio se je vrlo blizu Ivoru Đikiću.


Veliko finale je ispred nas i ogroman ulog je pred pojedinima koji žele zadržati svoje vodstvo, ali i među onima koji žele što bolji plasman u ukupnom poredku radi pravila mogućnosti nastupanja na velikim natjecanjima. Prema onom što smo do sada imali priliku vidjeti, očekuje nas neizvjesna borba i vatreno finale.
 

Share This