Novosti


Naši Gladijatori i Gladijatorice nastupili su Terryja Fox humanitarnoj utrci.

Naši Gladijatori i Gladijatorice nastupili su na ovaj vikend na humanitarnoj utrci koja se je održala na Jarunu u Zagrebu, naime ova utrka svake se godine trči u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao "Maraton nade". Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no, trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini. Sav prihod ide u humanitarne svrhe za suzbijanje te zločudne bolesti.

Bravo za naše predstavnice i predstavnike Gladijatori su ponosni na VAS 

Trening u prirodi


Jutros su naši Gladijatori odradili trening u prirodi pod vodstvom trenera Bruno Knježevića.
Momci i cure su odtrčali jedan lagani krug oko jezera Jarun sa ponekim stajanjem kako bi se skupini priključili najmlađi uzrasti.Hvala svim što ste došli i vidimo se sljedeći puta u još većem broju.

Ove subote održava PRVA RUKAVICA u BK Areni


 
Ove subote održava PRVA RUKAVICA u BK Areni.
Naime radi se od prilagođenim pravilima gdje se radi o javnom sparingu gdje se uparuju boksači-početnici i rekreativci koji žele isprobati kako je to bit što bliže pravom meču.Borci se uparuju po broju mečeva i kilaži, tako da ne može netko iskusan bit uparen sa početnikom, a sam sparing se održava u kacigama i rukavicama od 18oz.
Ovakva oprema je nužna kako bi se sportaši što više zaštitili pošto se radi o treningu, a ne pravom službenom natjecanju.Vidimo se

#jasamgladijator

Tomo Kadić postao licencirani AIBA-in "cutman"!

Prošli tjedan donio je još jedan važan uspjeh za naš klub. Naime, osnivač kluba Gladijator", naš trener Tomo Kadić, postao je licencirani "cutman" od strane Svjetske boksačke federacije (AIBA). Tomo će tako u budućnosti moći biti dio svakog profesionalnog boksačkog meča u svijetu, pa tako i onih najviše kategorije, u mečevima za svjetske titule.
- Ovo je još jedno zasluženo priznanje za uloženi trud i doprinos boksu. Također, ovo je dokaz da se svaki trud isplati - rekao je Tomo, poslavši time i poruku svim svojim mladim boksačima.
Ako to dovoljno želiš, ako si dovoljno ustrajan, pronaći ćeš put do vrha, na ovaj ili onaj način. Uz, naravno, stalnu želju za napretkom, svakoga dana...
Za one koji možda ne znaju, "cutman" je čovjek koji je u kutu svog boksača i bavi se "krpanjem" ozljeda koje nastaju tijekom meča. Nije netočno reći da je ovo gotovo medicinski posao, a sasvim je točno reći da je takva vještina veliki plus za bilo kojeg boksačkog trenera.
Tomo, povedi nas!Zajedničke pripreme

Svakog dana smo sve bolji i brojniji na treninzima, a danas se možemo pohvaliti zajedničkom suradnjom i pripremama sa Bjeloruskim

Ljetni program treninga

22. svibnja 2016.
Poštovani Gladijatori, predstavljamo vam ljetni program treninga koj će trajati do 5. rujna 2016. godine. Slobodno nam se priključite. Bilo ljeto ili zima, treninga uvijek ima. Ljetna pauza je od 1. do 14. kolovoza. Nakon toga, u ponedjeljak 15. kolovoza nastavljamo s ljetnim treninzima u 20.30 - 22 sata do 5. rujna, kad nastavljamo s redovnim terminima. Boksački klub Gladijator želi vam toplo i ugodno ljeto!  

Od 23. svibnja do 1. srpnja:

Jutarnji treninzi su ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom od 9 do 10.30 sati.

Popodnevni termini su ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19.15 do 20.30 i od 20.30 do 22 sata, a utorkom i četvrtkom od 20.30 do 22 sata.

Od 1. srpnja do 30. srpnja treninzi su ponedjeljkom, srijedom i petkom od 20.30 do 22 sata

Posjetili smo mališane na Srebrnjaku

03.svibnja 2016.
Prvog utorka u svibnju obilježava se Svjetski dan astme. Dječja bolnica Srebrnjak pridružila se hvalevrijednoj akciji. Uz zabavni program djeca i roditelji su od stručnjaka Bolnice dobili upute i savjete za život s tom bolešću. Pored toga, u Bolnicu su tijekom dana svratili mnogi sportaši i osobe iz javnog života te se družili s malim pacijentima. Potpisivali su puno autograma, zabavili se i popričali s mnogo mališana te ih razveselili darovima. Nije se govorilo samo o astmi, nego se naglasak stavio također i na važnost sporta te zdrave prehrane, kao i na to da se podrže sva djeca u tome što vole raditi, kako bi zauzvrat imali zdravije i sretnije dijete. U povodu Svjetskog dana astme na tu humanitarnu priredbi bili smo pozvani i mi. Vrlo rado smo se odazvali te smo odlučili zabaviti mališane u Gladijatorskom stilu..

Prvenstvo Zagreba: Odličan rezultat Gladijatora

3. svibnja 2016.

Završilo je još jedno prvenstvo Zagreba u boksu. Ove godine dominirali su etablirani boksački klub Leonardo  i  boksački klub Gladijator, koji je u vrlo kratkom roku ostvario zapažene rezultate te stvorio ekipu vrijednu zlatnih odličja. U prvom danu u mlađim uzrastima BK Leonardo je odnio više zlata, dok su Gladijatori u drugom danu djelovali puni energije te su u svim finalima koje su imali odnijeli najsjajnija odličja.  Na natjecanju održanom u paviljonu 18 na Zagrebačkom velesajmu kod mlađih seniora u kategoriji do 64 kg meč dana pružili su Petar Cetinić i Marko Križanović.  Odlukom sudaca pobijedio je Križanović.  U vrlo dinamičnom meču prepunom udaraca, Križanović je vješto kontrirao i kažnjavao greške Cetinića, što ga je dovelo do pobjede. Svaka runda bila je tijesna, a Križanović je vješto koristio greške Cetinića te je zasluženo dobio borbu.  U kategoriji iza njih na sličan način Gladijatorov Ivan Šegrt vrlo je dobro i snažno odradio protiv Josipa Gečevića. U seniorskim mečevima pobjede su protiv odličnih  protivnika zabilježili Gladijatorovi Leon Krajačić i Bruno Knježević, koji je  borbu rutinski priveo kraju.

rezultati:
kadeti -48kg
Tarek Kaoudahhan, BK Omega Zagreb - Fran Brkić, Boksački Klub "Titan Gym"
Kaoudahhan, odluka sudaca 3:0
kadeti -52kg
Alen Ahmetović, Boksački klub Leonardo - Erik Vlahović, BK Omega Zagreb
Ahmetović, odluka sudaca 3:0
kadeti -56kg
Matej Hlača, Boksački klub Leonardo - Luka Perišić, Boksački klub Leonardo
Hlača, odluka sudaca 3:0
kadeti -59kg
Luka Šunjerga, Boksački klub Leonardo - Karlo Validžić, BK Omega Zagreb
Šunjerga, TKO r2

mlađi seniori -56kg
Josip Baškarad, Boksački klub Sesvete - Ivan Prskalo, Boksački klub Leonardo
Prskalo, TKO r2
mlađi seniori -64kg
Petar Cetinić, Lokomotiva - Marko Križanović, Gladijator
Križanović, odluka sudaca 2:1
mlađi seniori -69kg
Josip Gečević, Boksački klub Leonardo - Ivan Šegrt, Gladijator
Šegrt, odluka sudaca 3:0

seniorke -60kg
Sara Beram, BK P. Zrinski - Sandra Kulaš, Boksački klub Sesvete
Beram, odluka sudaca 3:0
seniori -75kg
Krešimir Majcen, Gladijator - Matej Matić, Gladijator
Majcen, odluka sudaca 3:0
seniori -81kg
Matej Medvidović, BK Kralj Tomislav - Bruno Knjezevic, Gladijator
Knježević, odluka sudaca 3:0
seniori -91kg
Leon Krajačić, Gladijator - Fran Hodak, Metalac-Zagreb
Krajačić, odluka sudaca 2:1

Dobar posao u Kutini

Generacija viceprvaka Hrvatske u 2016. godini za mlađe seniore. Što vise reći nego da smo u samom vrhu hrvatskog boksa u svim kategorijama. Nalazimo se na drugome mjestu po osvojenim medaljama i eto očito je ovo naša srebrna godina. Kad smo počinjali, bila je brončana  - ovo je druga srebrna godina i sad je vrijeme da krenu ZLATNE GODINE !!! Idemo dalje,  jači, veći i pametniji.  Naša gladijatorica Nikolina Ćaćić prvakinja je Hrvatske  i ujedno najbolja juniorka za 2016. godinu.

.

Boks se diže, publike sve više

Gledatelji su u Lučkom u sjajnom boksu mogli uživati četiri dana. Prvenstvo je pratio i izbornik reprezentacije Leonard Pijetraj, čiji je sin Erik (19) već u svojem trećem seniorskom meču osvojio naslov Najbolji hrvatski boksači priredili su spektakl gledateljima u prepunoj dvorani Sportskog centra Lučko . Na Prvenstvu Hrvatske održanom prošlog vikenda atmosfera je bila vruća, a na trenutke i uzavrela. Osim zbog prestižnog naslova prvaka države, ovogodišnje prvenstvo bilo je važno i zbog olimpijskih ambicija naših boraca. Natjecanje je donijelo niz odličnih borbi i pokazalo kako se hrvatski boks diže i da je već sad popularniji od mnogih drugih borilačkih sportova. Gledatelji su tako u Lučkom u sjajnom boksu mogli uživati četiri dana, a nedjeljni finale ponajviše će ostati upamćen po borbama u teškoj i kategoriji do 69 kilograma. U teškoj je Alen Babić prekinuo četverogodišnju dominaciju Marka Čalića i može se reći da je tu snaga prevladala nad tehnikom. U finalnoj borbi do 69 kilograma dogodilo se upravo suprotno. Mladi Marko Zeljko (20) iz BK Gladijator tehničkim, pametnim boksom i hladnokrvnoću u borbi protiv deveterostrukog prvaka države, dotad nezaustavljivog Borisa Katalinića, potvrdio je kako je jedan od najozbiljnijih hrvatskih kandidata za plasman na Olimpijske igre (pored Hrgovića i Sepa). Tehnički zavidnom izvedbom u najboljem meču finalnog dana digao je dvoranu na noge, a osim što je obranio naslov prvaka u velteru osvojio je i naslov najboljeg tehničara prvenstva, i to drugu godinu u nizu. Filip Hrgović šesti uzastopni naslov u superteškoj kategoriji osvojio je bez borbe jer je Ivan Andrašić zaradio sedam šavova u prethodnoj borbi i nije dobio liječničku dozvolu za nastup. Odličan dojam ostavio je i Hrvoje Sep koji je naslov u kategoriji do 81 kilograma osvojio tehničkim nokautom. Prvenstvo je pratio i izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Leonard Pijetraj , čiji je sin Erik (19) već u svojem trećem seniorskom meču osvojio naslov prvaka u kategoriji do 64 kilograma. Luka Plantić u finalnoj borbi svladao je Luku Vuksana, a može se reći da mu je borba za naslov prvaka bila kudikamo lakša nego polufinalni meč s Krešimirom Majcenom iz BK Gladijator. Prema mnogima koji su pratili taj meč, Plantić nije pokazao dovoljno da bi zaslužio pobjedu nad kvalitetnim i tehnički dobrim Majcenom pa je sudačka odluka iznenadila gotovo cijelu dvoranu. Alen Babić iz BK Leonardo, koji je upisao dva nokauta na turniru, proglašen je najboljim boksačem prvenstva.
2. ožujka 2016.

Koja regija ima najbolje boksače?

U prvom susretu u subotu u Sesvetama pred oko 500 gledatelja Zagrebački tim dočekao je Istarsko- primorsko-goranski tim. Zagrepčani su dominirali i dobili rezultatom 14-4. Odličnu boksačku predstavu sjajnom borbom začinio je Marko Zeljko iz zagrebačkog boksačkog kuba Gladijator, koji je u velteru bio bolji od Duruma Oraca. Kvalitetan boks prikazali su i Stipan Prtenjača i Matteo Komadina u lakoj, kao i Marko Čalić i Alen Babić u teškoj kategoriji. U boksačkom savezu vjeruju da će boksački dueli u Premier ligi, kao u neka stara vremena, privući puno gledatelja.
Sama koncepcija nije nova; dva meča mlađih seniora te nakon njih sedam borbi seniora.
  Riječ je o formatu koji su lani BK Sesvete apsolvirale pobijedivši u srednjoeuropskoj Boxing One ligi. U slijedećem susretu Dalmacija boksa sa Slavonijom. U Sesvetama je istovremeno startala i četvrta sezona Prve hrvatske boksačke lige, održano je 20 mečeva, a snage je odmjerilo 40 boksača i boksačica. U prošloj sezoni prvaci su bili iz boksačkog kluba Marjan dok su ih pratili BK Osijek, BK Sesvete, Leonardo i Gladijator. Tri zagrebačka kluba bila su u vrhu, što pokazuju koliko je jaka konkurencija u glavnome gradu, čiji klubovi imaju najviše boksača i članova.

Otvoreno prvenstvo Primorsko goranske županije40 boksaca, a Gladijatori 100% učinak. 4 šampiona - i doma nosimo 3 pehara - Najperspektivniji mladi kadet - Bruno Rozman- Najborbeniji par - Leon Krajacic i najbolji tehničar - Mihael Ciglar. Din Mujkic ima najbolju pobjedu umjesto pehara - PREKID U 2 rundi tehničkim nokautom.


Seniorsko prvenstvo HrvatskeNas predstavnik Matija Vragovic je u jednoj od najtežih kategorija do 81kg uzeo brončanu medalju (3 mjesto), a za finale je izgubio od Hrvoja Sepa odlukom sudaca nakon tri runde. Eto svaki trud se uvijek isplati i kad pobjeđujes i kad gubiš. Kad gubiš nešto si naučio, a kada pobjeđujes nešto si morao i pokazati. Idemo dalje.


Hrvatska vs Njemačka


Velika pobjeda Kresimira Majcena protiv dobrog njemca Fridrcha ...u dominaciji sve tri runde jednoglasnom sudackom odlukom pobjeda je pripala nama. Dok drugima krece ljeto nama tek pocinje borba idemo dalje.

SVAKA ČAST MOMCIMA na pobjedama.

Uvijek spremni
Gladijator team


Prvenstvo hrvatske u boksuNemoj ciljati na uspjeh, jer češ ga promašiti; samo radi ono što voliš i što vjeruješ i on će doći prirodnim putem.

Pobjedička ekipa GLADIJATOR TEAMA sa Prvenstva Hrvatske u boksu. Bravo momci zaslužili ste svaku medalju koju ste osvojili !!!Još nema komentara...

Odgovor

Ime:: Obavezno Polje.
E-mail: Obavezno Polje. Nije vidljiv
Web stranica::
Antispam kod: Obavezno Polje.
Komentar: Obavezno Polje.